Scanning​

Når dit kæledyr bliver scannet, så kan scanningen give et godt billede om tilstanden inde i dit kæledyr. Vi vil kunne se om der for eksempel er normale tilstande inde ved hvalpene eller killingerne, og vi vil kunne finde og hører deres hjerterytme. Fostrene kan ses allerede ved dag 24, og i det lidt senere forløb kan vi se om fostrene er livskraftige og ser normale ud. Ved enkelte scanninger da kan det også afgøres hvor mange fostre der gemmer sig inde i moderen, men vil man være nået mere sikker på antallet, da vil et røntgenbillede​ tydeligere give en indikation på antallet af fostrene – der må først tages røntgen billeder af fostrene når de er 41 dage gamle.

En scanner er et fantastisk stykke værktøj til at se ind i organerne, og dermed få et indblik i hvad organer indeholder eller forhåbentlig ikke indeholder ved en eventuel sygdom. Finder vi en knude på scanningen, da kan billedet ikke vise dyrlægen om det er en god eller ondartet knude, og dyrlægen vil derfor være nødt til at tage en biopsi for at komme tættere på en diagnose.

Scanneren kan også give et billede, som kan sige noget om en eventuel væskesamling i en livmoder, som i mange tilfælde vil være en indikator for en livmoderbetændelse. Scanneren kan også bruges som diagnosticeringsværktøj indenfor cyster/bylder i prostata (blærehalskirtlen), eller om der er knuder i leveren eller milten, eventuelle fremmedlegemer i tarmen, blæresten eller cyster i nyren.

Inden at jeres kæledyr skal scannes så er det en god idé at tage foderet væk fra dem aftenen i forvejen, da det vil gøre scanningen svære såfremt at tarmene er fyldte med mad. Et fastende dyr er også at foretrække når de fleste skal i en let bedøvelse under scanningen. I forbindelse med scanningen og scanningens omfang, da vil vi være nødsaget til at klippe noget af pelsen væk for at scanningshovedet (proben) kan få god kontakt til huden af jeres kæledyr.

En drægtighedsscanning er altid en stor oplevelse, og vi har mulighed for at overfører billeder og hjertelyd fra jeres kæledyrs scanning, såfremt at I medbringer en USB nøgle.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

Toftekrogen 19
​5600 Faaborg


​CVR: 35737847

​​Bankoplysninger: Nordea 2010 4392386039

Kontakt os

​Telefon: 30 29 22 62

E-mail:​ kontakt@dgpost.dk

Ved udeblivelse fra aftalt konsultation eller aflysning mindre end 24 timer før aftalte tidspunkt, da opkræves konsultationshonorar - 675 kr.