Operationer på Dyrlægens Gård er noget, som vi dagligt udfører. Sterilisation og kastration af hund, kat og kaniner er de to mest almindelige operationer her i klinikken. Derudover foretager dyrlægen også kirurgisk fjernelse af diverse svulster, fjernelse af fremmedlegemer, blæresten og kejsersnit.
Når dit kæledyr skal opereres, så indleverer I patienten fastende om morgenen, hvor dyrlæge Ulla Qvist modtager dyret og giver det et helbredstjek (kontrol af kredsløbet og vejrtrækning) for at kontrollere, om dit kæledyr er i god fysisk tilstand til en operation. Dit kæledyr vil efter en operation være klar til at komme hjem efter kl. 13 eller i løbet af eftermiddagen, så det passer ind i jeres hverdag.
Præ-operativ blodprøve
Ved en operation, da anbefaler vi altid en præ-operativ blodprøve, som giver et godt overblik over organernes funktion inden operationen. Patienter over 6 år, anbefaler vi på det kraftigste en præ-operativ blodprøve, da organfunktionerne ofte begynder at have afvigelser og udsving i de ældre patienter. For eksempel kan en præ-operativ blodprøve afsløre begyndende lever- eller nyresvigt.
Når et kæledyr er i narkose, så falder temperaturen hos patienten, da de forholder sig unormalt roligt, og derfor er vi meget opmærksomme på at holde kropstemperaturen stabil. Endvidere har vi monitorering, som hele tiden overvåger jeres kæledyrs vejrtrækning, puls og blodets iltmætning, så vi sikrer os, at jeres kæledyr ligger stabilt i narkosen.
Efter operationen putter vi patienten på et blødt underlag og lægger tæppe omkring dem, så de kan holde varmen. Vi opholder os altid ved siden af eller lige i nærheden af patienterne, så de kan høre eller se os. På den måde kan vi også bedst holde øje med dem. Når de igen er ved bevidsthed, er de klar til at komme hjem.